Tres alumnes de l’Institut Bosc de la Coma han desenvolupat una aplicació per ajudar a recordar a les persones cegues

Tres alumnes de l’Institut Bosc de la Coma d’Olot han desenvolupat una aplicació mòbil que ajuda a les persones cegues a fer memòria dels records de la seva vida. L’aplicació fa servir la tecnologia mòbil NFC.

Un simple adhesiu i una aplicació mòbil poden ajudar a una persona cega a recordar les seves vivències personals. Gràcies a tres alumnes de l’Institut Bosc de la Coma d’Olot el projecte ja és una realitat. L’aplicació utilitza la tecnologia NFC que amb unes etiquetes especials permeten a la persona cega accionar amb el mòbil l’explicació d’un record prèviament enregistrada.

La tecnologia NFC es pot descriure com la comunicació de camp proper, que a través de camps magnètics i xips transmeten informació cap al receptor, en aquest cas el telèfon mòbil. L’aplicació ja és a l’abast de tothom, es pot descarregar gratuïtament a la Playstore d’Android.