L’Ajuntament Mieres preguntarà als veïns quines inversions ha de fer aquest 2016 a la segona consulta que organitza en una jornada d’eleccions generals

L’Ajuntament de Mieres, governat pel grup Vivim Mieres – CUP – Poble Actiu, tornarà a aprofitar les eleccions generals per organitzar una consulta ciutadana. La primera la van celebrar amb motiu de les eleccions al Congrés de Diputats del passat 20 de desembre. Llavors van preguntar si era necessari modificar el Pla d’Ordenació Urbanística per permetre-hi la instal·lació de càmpings al municipi. La iniciativa ideada pel govern de Mieres va aconseguir un 47% de participació, molt més del 18% obtingut per l’Ajuntament d’Olot a la consulta sobre el correbou i la variant. Diumenge, el Govern municipal repetirà fórmula, preguntant als veïns quines inversions s’han de fer aquest 2016.

El pròxim 26 de juny a Mieres tindrà lloc una consulta popular per tal de decidir quines inversions realitzar aquest 2016. Els veïns escolliran entre 14 propostes per destinar els 23.450 euros previstos per a inversions municipals. Les opcions sorgeixen d’un procés de participació previ on els veïns han pogut presentar les seves propostes, bé sigui a títol individual o com a entitat. L’Ajuntament va rebre un total de 28 propostes, de les quals el Consell de Poble va decidir sotmetre a consulta 14, que eren les que complien tots els criteris establerts.

Aquest passat dissabte es va celebrar una audiència pública, amb l’objectiu de presentar les  propostes. Les més costoses són les que plantegen la reparació del mur que suporta el cementiri i l’església, així com la reparació de l’asfalt del camí de la Riera des de Can Met fins a l’entrada de la plaça Major. Ambdues actuacions estan valorades en 11.000 euros. Li segueix la construcció de dos lavabos públics al costat de la depuradora del centre del poble. Aprovar aquesta proposta costaria 8.000 euros. També s’ha suggerit comprar diversos bancs amb barana col·locats en rotllana per a la gent gran, la qual cosa costaria 7.000 euros. 4.500 euros és el cost estipulat per donar resposta a la proposta de catalogar els elements del patrimoni cultural, arquitectònic i natural del municipi i fer-ne un estudi històric. La resta de propostes van des de la compra de jocs de taula per a un espai de joc al Centre Cívic, per un mòdic preu de 200 euros, fins als 3.500 euros que costaria reparar i mantenir els jocs del parc infantil, passant per una barana sobre el pedrís de la plaça de l’església, la creació d’una àrea de pícnic, miralls per als vehicles, senyalització de l’aparcament del dispensari, replantar arbres de ribera, arreglar la pista de petanca o la millora de l’escenari mòbil.

La consulta tindrà lloc al dispensari municipal, de 9 del matí a 8 del vespre, aprofitant la jornada d’eleccions generals. Hi podran votar totes les persones inscrites al Registre de Participació Ciutadana del municipi. A la butlleta de votació s’hi podran marcar d’una fins a deu de les propostes, sempre que la suma de les marcades no superi els 23.450 euros, el total de la quantitat destinada, aquest any, per a inversions.