L’alcalde de Les Preses defensa la construcció de les rotondes al municipi tot i les reticències veïnals al projecte

L’alcalde de Les Preses, Pere Vila, defensa la construcció de les dues rotondes previstes a les entrades del municipi, per afavorir seguretat i la mobilitat de vehicles. Vila respon així a un grup de veïns de les Preses que es va mostrar contrari a la construcció dels giratoris, perquè opinen que pot endarrerir el projecte de la variant i que no representen una solució a l’afluència del pas de vehicles a la travessera.

L’acte públic que va celebrar l’Ajuntament de les Preses per exposar l’estat de la futura variant del municipi va comptar amb l’assistència d’una setantena de veïns contraris a l’obra dels giratoris que han de permetre un trànsit més fluid a la travessera del poble. Segons aquest grup de veïns, la construcció de les rotondes no millorarà la intensitat del pas de vehicles per l’interior de les Preses; a més, demanen a l’alcalde Pere Vila que es comprometi a no dur a terme l’obra, però Vila manté que aquesta obra és necessària, malgrat la preocupació evident dels veïns. Segons l’alcalde, aquesta obra no significa llençar els diners sinó que serà útil per Les Preses. Durant la reunió amb els veïns, també es va expressar la preocupació que les rotondes puguin servir d’excusa a la Generalitat per endarrerir la construcció de la variant. Vila rebutja aquesta afirmació.

Està previst que l’obra de les rotondes, que ha d’impedir els girs a l’esquerra, tingui un cost d’un milió d’euros, i que es comenci a treballar en els giratoris entre finals d’aquest 2016 i principis de 2017.

Notícies relacionades:

L’alcalde de les Preses explica que la Generalitat té previst construir les rotondes de la travessera a principis del 2017

Les associacions empresarials de la Garrotxa, les comarques de Girona i Osona demanen la variant de quatre carrils per raons funcionals i de seguretat

x