La presidenta de las Abuelas de la Plaza de Mayo visita Olot per fer-hi una conferència sobre drets humans

La presidenta de las Abuelas de la Plaza de Mayo d’Argentina, Estela de Carlotto, va ser ahir a la tarda a Olot per participar en la clausura del cicle de conferències del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, el PEHOC. Carlotto es va mostrar agraïda per ser a la Garrotxa i va defensar un món lliure de dictadures.

La lluita de las Abuelas de la Plaza de Mayo d’Argentina, sorgides per trobar els opositors desapareguts durant la dictadura militar que va sofrir el país sud-americà entre el 1976 i el 1983 és coneguda arreu. La seva presidenta, Estela de Carlotto, ha viatjat aquesta setmana a Europa, i ha escollit Olot com una de les seves parades en la divulgació de la causa de las Abuelas: de Carlotto va pronunciar ahir al vespre una conferència per cloure el cicle organitzat pel PEHOC, sobre la seva lluita, i abans va ser rebuda pel saló de plens de l’Ajuntament d’Olot, on va defensar un món lliure de dictadures.

La dictadura argentina es va voler endur per endavant 3 milions de veus opositores, i va voler fer desaparèixer els seus fills respectius. Afortunadament, las Abuelas de la Plaza de Mayo ja han trobat a 119 néts. Al cloure la conferència, i després de reivindicar la lluita per trobar també els nens perduts del franquisme, Estela de Carlotto va signar el llibre d’honor de la ciutat d’Olot. Avui, la presidenta de l’associació de lluita pels drets civils pronunciarà una conferència a Barcelona.