La Diputació de Girona aprova retirar el títol de president honorífic a Francisco Franco

Ahir, el ple de la Diputació de Girona va aprovar retirar tots els títols honorífics del dictador Francisco Franco que encara eren vigents. Conjuntament amb els del dictador, també ha retirat els títols d’uns altres sis membres del règim.

Aquestes medalles es van donar durant l’època franquista com a molts d’altres ens d’arreu de l’estat. La novetat, però, és que la Diputació no tenia constància que els títols honorífics al dictador Francisco Franco i a d’altres membres del règim seguien vigents. Arran d’una investigació de la CUP va sortir a la llum i ahir es van retirar aquests càrrecs. De tota manera, la resta de grups s’han sumat a la moció i han lamentat haver tardat tant de temps a veure-ho. També el president ha volgut demanar disculpes pel retard.

A banda de retirar els càrrecs la moció també demana als familiars que retornin les medalles que en el seu moment els van donar.