El grup d’Esquerra a les Preses demana a l’alcalde que es posi del costat dels veïns contraris a la construcció dels giratoris

El grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de les Preses demana a l’alcalde Pere Vila que es posi al costat dels veïns que protesten en contra l’obra dels giratoris previstos a les entrades del municipi. La cap a l’oposició, Roser de Palol, considera que hi ha millors solucions per afavorir la fluïdesa del trànsit a la travessera.

Els giratoris previstos a les Preses no milloraran la intensitat del pas de vehicles al poble. Aquesta és l’opinió del grup municipal d’Esquerra, a l’oposició dins el consistori. Segons Roser de Palol, cap del grup, les rotondes alentiran un trànsit que no disminuirà amb la construcció de l’obra. A més, Esquerra considera que les molèsties que expressen els veïns són lògiques, com l’augment del trànsit als carrers interiors del municipi i el soroll que comportaran les reduccions de velocitat dels camions pels veïns de l’entorn. Per aquests motius, Esquerra les Preses exposa altres propostes que podrien millorar la fluïdesa dels vehicles dins el municipi, i que no comportarien un cost d’obra tant elevat com el milió d’euros que es projecta pels giratoris. Per exemple plantegen detectors als semàfors i sincronitzar-los millor, i construir un tercer carril a l’entrada de Les Preses per Bracons. Esquerra també reclama que els Mossos d’Esquadra regulin més el trànsit interior de Les Preses

El grup d’Esquerra a les Preses demana a l’alcalde Pere Vila que escolti més els veïns i es posi al seu costat; també reclama a l’equip de govern que reclami amb insistència el tram Bracons-Olot, perquè les actuacions no suposin un retard en la seva construcció.

Els veïns van expressar la seva preocupació en la reunió oberta que va fer el consistori sobre el projecte de la variant, però l’Ajuntament de les Preses segueix defensant la construcció de les rotondes.

Notícies relacionades: 

L’alcalde de Les Preses defensa la construcció de les rotondes al municipi tot i les reticències veïnals al projecte

La Generalitat es reunirà a l’abril amb els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas per concretar el projecte de les rotondes a la travessera

x