Les pirotècnies olotines treballen a un ritme frenètic a mesura que s’acosta la revetlla de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan és una de les tradicions més arrelades a Catalunya, i si alguna cosa la caracteritza són els petards. A mesura que s’acosta la nit, les pirotècnies olotines augmenten el seu ritme de treball: i és que tot apunta que les vendes d’enguany seran una mica més importants que les de l’any passat.

Un dels elements més distintius de la revetlla de Sant Joan enfront d’altres celebracions tradicionals són les fogueres i, sobretot, els petards. Les principals pirotècnies d’Olot tenen un volum important de feina aquests dies, i enguany sembla que les vendes seran una mica més grans.

Els petards que es venen més són els habituals: funcionen molt bé les cebes i la resta de pirotècnia petita, especialment dirigida als més petits, que comencen a introduir-se a la celebració de la revetlla. També tenen molt bona acollida els petards de gran format, com les bateries automàtiques o els coets. Entre la varietat de productes d’enguany no hi ha massa novetats, ja que la gent acostuma a moure’s molt per costums, per completar la tradició de Sant Joan.