La Nit de les Dones d’Aigua atreu prop de 1.500 persones a celebrar la revetlla de Sant Joan

La nit de la revetlla de Sant Joan va tenir lloc a l’entorn del Pont Medieval de Sant Joan les Fonts la Nit de les Dones d’Aigua. Aquesta representació, que celebrava la seva 13a edició, mostra a través de la dansa i la música la llegenda de les dones d’aigua i a més, enguany va incloure un missatge de respecte cap al medi ambient i el patrimoni natural.

L’entorn paisatgístic és una de les riqueses més grans de Sant Joan les Fonts i de la Garrotxa, i per això l’espectacle celebrat ahir va voler transmetre un missatge de respecte cap a l’entorn. Va ser una de les adaptacions que es fan anualment de les llegendes de les dones d’aigua a Sant Joan. I és que en cada edició, convé introduir novetats en les representacions per seguir captant l’atenció del públic.

 

Anualment són una trentena els voluntaris que ajuden a tirar endavant la Nit de les Dones d’Aigua. En les darreres edicions, però, la companyia teatral La Fada Verda també ha agafat les regnes del carro i planteja diferents idees. Precisament, la col·laboració entre amateurs i professionals és el que permet que aquest espectacle, que enguany va reunir a més de mil persones a Sant Joan les Fonts, segueixi tirant endavant amb una gran acollida.

La celebració de la revetlla, però, va començar a Olot, al vespre, amb l’arribada de la Flama del Canigó, un acte organitzat per Òmnium que ja és tradicional, i que permet escampar aquesta flama per tota la Garrotxa. Al passeig de la Muralla es va fer una lectura de poemes i La Criatura Verda va interpretar alguns temes, abans portar tota la celebració de la revetlla de Sant Joan al Firal.