L’Herbesalú és la fira de les herbes remeieres i aromàtiques de Besalú, a la Garrotxa. Es tracta d’un esdeveniment de petit format que se celebra cada juny, i l’activitat principal és l’elaboració pública de la ratafia guanyadora del concurs de licors que es fa a la Fira de la Ratafia de la tardor.
Elaborar una ratafia no és senzill, és un procés lent i que requereix molts ingredients diferents, la majoria herbes remeieres i aromàtiques. Va ser el licor de Manel Ramon Sánchez el guanyador de la Fira de la Ratafia del desembre passat. Sánchez, que ja havia guanyat dues vegades més aquesta competició, ha tornat a veure com elaboraven públicament la seva ratafia davant d’una trentena de persones que s’hi han fixat atentament i fins i tot alguns n’han pres nota.
També s’ha comptat amb la presència de Xavier Codina, d’una de les grans empreses de ratafia de la comarca, i de Salvador Garcia-Arbós. Un cop acabada l’elaboració del licor, ha tingut lloc el concurs de rams silvestres, un tastet de te i pastes marroquines i el tradicional concert d’havaneres, que ha clausurat l’Herbesalú 2016.
Notícies relacionades:
– La fira ‘Besalú Ciutat Jueva’ transporta la vila al seu passat jueu
– L’Herbesalú 2015 estrena un format reduït per mantenir viva la seva essència