Besalú acull la fira de les herbes remeieres, l’Herbesalú, i reconeix la ratafia de Manel Ramon Sánchez

L’Herbesalú és la fira de les herbes remeieres i aromàtiques de Besalú, a la Garrotxa. Es tracta d’un esdeveniment de petit format que se celebra cada juny, i l’activitat principal és l’elaboració pública de la ratafia guanyadora del concurs de licors que es fa a la Fira de la Ratafia de la tardor.

Elaborar una ratafia no és senzill, és un procés lent i que requereix molts ingredients diferents, la majoria herbes remeieres i aromàtiques. Va ser el licor de Manel Ramon Sánchez el guanyador de la Fira de la Ratafia del desembre passat. Sánchez, que ja havia guanyat dues vegades més aquesta competició, ha tornat a veure com elaboraven públicament la seva ratafia davant d’una trentena de persones que s’hi han fixat atentament i fins i tot alguns n’han pres nota.

També s’ha comptat amb la presència de Xavier Codina, d’una de les grans empreses de ratafia de la comarca, i de Salvador Garcia-Arbós. Un cop acabada l’elaboració del licor, ha tingut lloc el concurs de rams silvestres, un tastet de te i pastes marroquines i el tradicional concert d’havaneres, que ha clausurat l’Herbesalú 2016.

Notícies relacionades: 

La fira ‘Besalú Ciutat Jueva’ transporta la vila al seu passat jueu

Unes 3.000 persones visiten Besalú en 23a edició de la Fira de la Ratafia, que es va poder seguir per Olot Televisió

L’Herbesalú 2015 estrena un format reduït per mantenir viva la seva essència

 

 

x