ERC guanya les eleccions generals a Olot i CDC passa a ser segona força

ERC guanya a Olot i CDC queda com a segona força a les eleccions generals

La repetició de les eleccions generals han deixat un resultat diferent a Olot respecte el 20 de desembre passat. Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat amb vots per primera vegada a Convergència Democràtica de Catalunya. En concret els republicans han aconseguit el suport de 4.207 votants (30,31%) i els convergents de 4.005 (28,85%). ERC ha aconseguit 358 vots més que en l’anterior convocatòria i CDC, que llavors es va presentar sota les sigles de DL (Democràcia i Llibertat) n’ha perdut 954.

Podem passa a ser la tercera força, per davant del PSC-PSOE

L’altre titular d’aquesta nit a la capital de la Garrotxa és l’escalada de Podem fins a ser la tercera força més votada, per davant del PSC-PSOE que passa a la quarta posició. Podem ha aconseguit 131 suports més que ara fa sis mesos (14,50%) i els socialistes perden 270 vots (12,07%).

El Partit Popular també millora resultats 

La dinàmica del PP a Espanya també té la seva traducció a Olot, tot i que molt lleument. Els populars han rebut 60 vots més que el passat mes de desembre. Aquesta millora sensible, però, els permet escalar cap posició i es mantenen com a cinquena força a la ciutat.

Ciutadans, també perd suports

Ciutadans tampoc podrà fer un bon balanç dels resultats a Olot, on perd suports. En concret ha deixat de rebre el vot de 246 olotins i es queda com a sisena força (4,50%).

x