La participació electoral a la Garrotxa disminueix notablement en el primer avançament de dades (14h)

La participació electoral a Olot ha caigut gairebé 6 punts, una xifra que es reprodueix amb més o menys semblança a la majoria dels altres municipis. A la Garrotxa les eleccions s’estan desenvolupant normalment. A Olot, els col·legis electorals han obert puntualment, les meses s’han constituït i la gent acudeix a votar amb un ritme constant.

Eleccions 26-J Olot

En aquesta contesa electoral fins a 23.041 olotins estan cridats a les urnes: són 21 més que a les eleccions del passat desembre. Les meses s’han constituït amb normalitat a tots els col·legis electorals i la jornada s’està desenvolupant amb total tranquil·litat, més enllà d’algunes confusions comptades d’alguns votants per trobar la mesa on llançar la papereta o la manera correcta d’elecció dels senadors.

El ritme d’electors que arriben als col·legis per exercir el seu dret a sufragi és constant, però sense crear ni cues ni aglomeracions. En aquest sentit, a les passades eleccions generals de desembre i en alguns col·legis olotins sí que s’havien creat certes acumulacions de gent. Això fa pensar que la participació avui podria ser més baixa que fa sis mesos, a la capital de la Garrotxa. I és que hi ha moltes variables que hi ajudarien: el bon temps convida a passar el dia a fora, i el fet que el dia de les eleccions hagi coincidit amb el pont de Sant Joan segurament haurà fet que molta gent no hagi votat al llarg del matí. Seran les dades de participació finals les que confirmaran si la gent cridada a les urnes ha decidit votar a última hora o bé si renuncien a exercir el seu dret a sufragi.

x