Els veïns de Mieres seleccionen 10 propostes en les quals invertir els diners pressupostats en inversió municipal

L’Ajuntament de Mieres, municipi de la Garrotxa amb poc més de 300 habitants, referma la seva voluntat de consultar els seus veïns en les decisions que pren. Avui, coincidint amb les eleccions generals, els mierencs han decidit què s’ha de fer amb la partida d’inversions municipals d’enguany, que estan pressupostades en 23.450 euros.

Mieres, a la Garrotxa té 23.450 euros per invertir aquest any, però no són suficients per cobrir totes les necessitats del municipi. Per això, avui els veïns han pogut decidir quines propostes tiraran endavant. Van ser els mateixos mierencs els qui van presentar aquestes propostes, un total de 28. Les que s’han sotmès a votació han estat 14, les que han superat els criteris tècnics establerts. Se n’han seleccionat 10: van des de comprar jocs per al centre cívic fins a catalogar els elements de patrimoni cultural, històric i paisatgístic de Mieres, així com fer una zona de pícnic al voltant del pavelló esportiu o solucionar els problemes d’aparcament del camí de la Riera. La votació, que ha coincidit amb les eleccions generals, és la culminació de tot un procés participatiu.

A la consulta hi ha pogut votar tothom inscrit al Registre de Participació Ciutadana del municipi. Els electors han hagut de triar algunes de les propostes que creguin més adients, sempre que la suma de les marcades hagi superat el límit que estableix el pressupost d’inversions d’aquest any.

 

x