ERC guanya a 11 municipis de la Garrotxa, CDC a 8 i Podem a 2

ERC aconsegueix ser primera força en 11 municipis

A la Garrotxa Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat en municipis on fins ara era segona força. En la majoria de casos la diferència de vots és mínima però suficient com per capgirar la situació que hi havia fins el moment. Els republicans han guanyat a 11 municipis: Olot, Sant Feliu de Pallerols, Argelaguer, Tortellà, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Castellfollit de la Roca, Mieres, La Vall d’en Bas, Montagut i Oix i Riudaura.

CDC guanya a 8 municipis de la comarca

De la seva banda Convergència Democràtica de Catalunya ha aconseguit ser primera força a 8 municipis: Sant Aniol de Finestres, Sant Jaume de Llierca, Besalú, Les Preses, Les Planes d’Hostoles, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, La Vall de Bianya.

Així doncs, ERC i CDC es reparteixen la majoria de municipis de la comarca, tot i que els republicans guanyen a la capital de la Garrotxa on històricament havia guanyat sempre CiU.

Podem guanya per primer cop a 2 pobles de la Garrotxa

A destacar que Podem ha guanyat a Sales de Llierca i Beuda. En el primer cas amb quatre vots més que ERC, que ha estat la segona força més votada i, en el segon, amb sis vots més que CDC, que també és al segon lloc.

Notícies relacionades:

Teresa Jordà (ERC) aposta per les polítiques en favor de les energies renovables

ERC guanya les eleccions generals a Olot i CDC passa a ser segona força

– Artur Mas assegura a Olot que Convergència ha de ser decisiva per evitar que es governi en contra de Catalunya