Una representació de veïns, govern i oposició de Sant Jaume de Llierca presentaran 1.329 firmes en contra de la planta de triatge al Parlament

Una representació de veïns, govern i oposició de Sant Jaume de Llierca es personaran demà al Parlament de Catalunya. Ho faran davant de quatre diputats, per presentar les més de 1.300 firmes que han recollit en contra de la planta de triatge.

Davant de la notícia que l’Agència de Residus de Catalunya assigna 14 milions d’euros del seu pressupost a la construcció de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca, els veïns del municipi s’han tornat a activar. L’associació de veïns ‘No a la planta de triatge’ per ara ha aconseguit recollir 1.329 firmes que es presentaran demà al Parlament de Catalunya.

L’associació de veïns té el suport d’una gran majoria dels habitants de Sant Jaume. Es nota passejant pel poble, on es veuen pancartes als balcons reclamanet el No a la Planta. També tenen el suport del govern municipal i de l’oposició, i demà, l’alcalde Jordi Cargol, i l’ex alcalde i cap de l’oposició, Ferran Puig, seran a Barcelona.

L’associació de veïns en contra de la planta no vol sentir a parlar de la instal·lació als terrenys de Can Coma de Baix, com estaria previst. El president de l’entitat creu que si no tenen el suport de més veïns del poble és perquè aquests tindrien sobre la taula promeses que els beneficiarien, com la direcció de la planta.

Davant la possibilitat que el procés actual es pogués aturar i que es pogués negociar una nova ubicació en uns nous terrenys de Sant Jaume, l’associació acceptaria la voluntat popular, tot i que segueix considerant que construir la planta a Sant Jaume no tindria sentit.,

Demà, una delegació de deu persones presentarà les firmes al Parlament. De les més de 1.300 que s’han recollit, més de 500 són de veïns de Sant Jaume, una xifra molt destacable en un municipi amb un cens de poc més de 800 habitants.

Notícies relacionades:

L’Agència de Residus de Catalunya anuncia que destinarà 14 milions d’euros a construir la planta de triatge de la Garrotxa

L’actual equip de Govern de Sant Jaume de Llierca mantindrà el contenciós contra el pla especial de la planta de triatge

CiU de Sant Jaume vol estudiar la posició que prendrà sobre la planta de triatge i no descarta mantenir el contenciós contra el pla especial