Llibres de Batet publica ’23 gorgues i recorreguts d’aigua’ la segona entrega de ‘Els imperdibles de la Garrotxa’ obra de Ramon Roura

Les gorgues són una part important del patrimoni natural garrotxí, i algunes estan ja notablement massificades. En part amb l’ànim d’evitar aquest fenomen, Llibres de Batet publica el volum ‘23 gorgues i recorreguts d’aigua’, on es proposen diverses rutes per conèixer el patrimoni de les rieres i rius amb gorgs de la comarca. El llibre es presentarà al públic el proper dissabte a les 12 del migdia al pati de l’antic Hospital d’Olot.

’23 gorgues i recorreguts d’aigua’ de Ramon Roura es centra, sobretot, en el respecte a la natura. I és que els gorgs i les rieres són patrimoni natural, i com a tal, molt difícil de conservar. El llibre és el segon volum de la col·lecció ‘Els imperdibles de la Garrotxa’ de Llibres de Batet, que no ha volgut apostar per un simple catàleg de gorgues, sinó per oferir al lector i visitant potencial la possibilitat de conèixer a fons tot el seu entorn a través de diversos recorreguts.

Tot i això, el volum insta al visitant a respectar sempre l’entorn que trepitja, ja que és molt vulnerable. Amb aquesta actitud, l’autor, Ramon Roura porta anys recorrent la majoria de gorgs de la Garrotxa i en fa difusió a través d’un blog. En el llibre descriu atentament els recorreguts, perfectament complementats amb fotografies de gran qualitat i mapes diversos que agilitzen la lectura. ’23 gorgues i recorreguts d’aigua’ es presentarà al públic aquest dissabte a les 12 del migdia al pati de l’antic l’Hospital d’Olot.