Laila El Gamouchi, portaveu de l’associació Al Rahma: “El centre cultural estarà obert a tota la població olotina, independentment de les seves creences”

L’anunci de l’obertura, a finals d’estiu, per part de l’Associació Al Rahma d’un centre cultural que inclou un centre de culte, al Barri de Sant Miquel ha generat reaccions en contra entre els veïns d’aquest barri olotí. L’Associació Al Rahma, després de complir amb tots els permisos pertinents, ja ha iniciat les obres perquè aquest centre sigui una realitat i les obres avancen segons el termini establert inicialment.

<

En una entrevista a Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ, la secretària i portaveu de l’Associació Al Rahma, Laila El Gamouchi, ha explicat que l’objectiu final de l’entitat i el centre cultural és l’arrelament de les persones i ha subratllat que l’edifici estarà obert a tota la població olotina “independentment de les seves creences”.

El Gamouchi ha explicat que el centre de culte serà un servei més de l’associació, que també oferirà xerrades, conferències, tallers, classes de català i àrab, entre altres activitats. Creuen que el centre de culte és necessari perquè les persones que segueixen l’islam puguin tenir llibertat de culte i a la vegada sentir-se a casa: “L’islam és una forma de vida i per tant, les oracions en formen part”. En l’entrevista, El Gamouchi ha explicat que els altres dos centres de culte que hi ha a Olot, el de la Carretera de Santa Pau i el de Sant Roc, queden allunyats del centre i per tant, la població resident en aquesta part de la ciutat s’ha de desplaçar. Considera també, que les altres instal·lacions s’han fet petites.

Preguntada pels beneficis que l’entitat aportarà al barri de Sant Miquel, ha afirmat que l’associació vol posar el seu granet de sorra per construir un pont entre els nouvinguts i la població autòctona i ha afegit que volen ser una aliança per treballar en qualsevol assumpte del barri.