La Sala de Plens de l’Ajuntament de Tortellà acull una conferència sobre etnobotànica i un taller d’elaboració de ratafia

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Tortellà ha acollit una conferència i un taller entorn la ratafia i l’etnobotànica. Primer s’ha tractat la vessant teòrica i després els participants han pogut elaborar la seva ratafia.

Tortellà ha acollit una conferència i un taller sobre etnobotànica vinculat amb l’elaboració de la ratafia. L’acte ha començat amb una introducció del catedràtic de botànica Joan Vallés i ha seguit amb l’explicació i la part pràctica a càrrec de l’etnobotànica i Dra. en Farmàcia Montse Parada.

L’etnobotànica és l’estudi de les relacions entre les plantes i les persones. En l’àmbit medicinal les plantes són un bon aliat per combatre símptomes molt diversos. Al taller s’ha comptat amb un total de 53 herbes remeieres, algunes collides prèviament al matí.

Un total de 30 persones han participat al taller, cada una d’elles va portar un recipient amb el boc gros i un litre d’alcohol dolç o sec. Després de prendre nota de les explicacions dels ponents, els participants es van posar mans a la obra per tal d’elaborar la seva pròpia ratafia. La ratafia elaborada per els ponents es podrà degustar d’aquí a 40 dies, coincidint amb la Festa Major de Tortellà.

x