La col·laboració entre entitats públiques i privades defineix l’aplicació de la Carta Europea de Turisme Sostenible a la Garrotxa

Fa 15 anys que la Garrotxa es troba adherida a la Carta Europea de Turisme Sostenible, que vetlla per la sostenibilitat de l’activitat turística a diverses zones d’arreu d’Europa. Aquests dies s’està portant a terme l’auditoria per avaluar les actuacions dels darrers 5 anys i també per planejar quines línies s’han de seguir a partir d’ara.

Un dels objectius rellevants per al turisme garrotxí és desestacionalitzar-se, o sigui, fer que els visitants arribin a la comarca amb un ritme sostingut. La Garrotxa ja compta amb aquest factor, però s’hi vol apostar més per estabilitzar llocs de feina.

Paulo Castro és l’auditor de l’aplicació que ha tingut a la Garrotxa el pla quinquennal i també de les noves propostes que tindrà el proper pla, a aplicar-se des d’aquest any fins el 2020. Aquestes propostes es decideixen en un fòrum d’una cinquantena d’empreses que, juntament amb l’administració pública, treballen conjuntament per marcar una línia a seguir. Turisme Garrotxa és una entitat que hi té un protagonisme important i que la comarca porti 15 anys adherida als principis d’aquesta carta fa que avui dia, sigui pionera en la seva aplicació arreu d’Europa.

 

L’atractiu turístic de la Garrotxa és molt rellevant sobretot pel seu patrimoni natural. És per això que és fonamental la seva preservació. En aquest sentit és per això que la presentació d’aquest procés d’auditoria i també de la definició de nous objectius s’ha fet al nou Centre de Cultura i Natura de Can Trona, que s’inaugurarà en poques setmanes.

 

En aquest sentit, amb fòrums, reunions i la persistent col·laboració entre entitats públiques i privades, la Garrotxa podrà continuar aplicant la Carta Europea de Turisme Sostenible amb les garanties necessàries per continuar sent un referent en aquest àmbit.

 

x