El luthier Francesc Sans de Sant Jaume de Llierca rep el diploma Mestre Artesà de la Generalitat de Catalunya

El luthier Francesc Sans i Sastre, de Sant Jaume de Llierca, ha rebut el diploma Mestre Artesà. El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, van fer l’entrega dels diplomes ahir al vespre al Palau de la Generalitat. En el cas del luthier de Sant Jaume, se li va entregar en reconeixement a la seva aportació al disseny, innovació, producció i restauració d’instruments tradicionals de la música catalana. Francesc Sans va començar a experimentar en el món de la construcció d’instruments a finals del 1987. Des de llavors Sants Luthier s’ha anat especialitzant en els instruments de música tradicional, no només catalans sinó d’Europa i la resta del món i actualment és un referent al país en aquest tipus d’instruments.