La història de La Fageda s’explicarà a nivell internacional en un documental

Un documental dirigit per dos britànics, un d’ells amb molta vinculació amb Catalunya, vol relatar la història de La Fageda i explicar el mètode de Cristóbal Colón amb el tractament a les persones malaltes mentals a tot el món, amb l’objectiu que esdevingui un referent. Anna Thomson i David Baksh expliquen el seu projecte, que ja té el suport de moltes organitzacions, però que encara necessita una última empenta per al seu finançament.


Des de casa nostra estem molt habituats a elogiar i valorar el que significa en el fons la tasca de La Fageda. El projecte que va iniciar fa anys Cristóbal Colón, de donar una alternativa al tracte amb malalts mentals a partir del treball, de la realització personal, i alhora combinant tot això amb una empresa que genera beneficis, és profundament estimat i apreciat pels qui estem més a prop i pels qui coneixen bé La Fageda. Però poques vegades ens parem a pensar en la seva visió a nivell inrenacional. És un referent La Fageda per a la resta de països en la tasca de tractament a malalts mentals? L’Anna Thomson, directora anglocatalana, i en David Baksh, director britànic, ho tenen claríssim. La Fageda és un referent no només aquí sinó a tot el món, i és per això que han tirat endavant el documental “Yoghurt Utopia”, que tracta sobre el mètode de la Fageda no només amb el tractament a malalts mentals sinó a la gestió d’una empresa que generi beneficis a partir de la felicitat i realització dels seus treballadors.

El documental també tracta sobre la transició de la Fageda a l’hora de funcionar sense Cristóbal Colón, el seu fundador i el principal referent i guia, que es jubilarà en breu. Es tracta d’un treball que té el suport de la Diputació de Girona i l’Ajuntament d’Olot, i que està coproduït per TV3 i altres televisions dels Estats Units, Dinamarca o Suïssa entre d’altres. La directora de cinema catalana Isona Passola ha apadrinat aquest documental, del qual l’ha captivat la idea de traslladar la tasca de la Fageda, que és innovadora i importantíssima en el seu àmbit, a la resta del món.

Per poder acabar de produir i editar aquest documental, es necessiten encara alguns diners més, i tot i que ja han reunit 22.000€, en necessiten 3.000€ més per poder-lo tirar endavant. S’està fent una campanya de Crowfounding per aconseguir-los, a través d’aquest link: https://www.kickstarter.com/projects/1828920996/please-help-make-yoghurt-utopia-a-reality

x