El luthier Francesc Sans va ser distingit Mestre Artesà per la seva evolució i la difusió de l’instrument de vent

Aquesta setmana coneixíem el nombrament del luthier Francesc Sans, de Sant Jaume de Llierca, com a Mestre Artesà, un títol atorgat per al Generalitat i de molt prestigi dins del seu sector. És per això que l’hem volgut visitar i conèixer una mica més, i ell mateix ens ha convidat a casa seva. és des d’allà d’on surten tots els seus instruments.

Francesc Sans és des de fa pocs dies Mestre Artesà reconegut per la Generalitat de Catalunya. Un home senzill, humil, molt proper i dedicat a la seva feina que, quan va saber la distinció que se li atorgaria no s’ho acabava de creure.

Pare de família, Francesc Sans viu al mateix edifici on treballa, i és músic de vocació, una passió que li ajuda a fabricar els instruments -de vent i majoritàriament de fusta- d’una manera més precisa posant-se a la pell dels qui els utilitzaran.

A el luthier Francesc Sans li ha arribar el reconeixement després de molts anys en la professió, fruit de la seva evolució i del seu treball innovador. Un títol, el de mestre artesà, que li genera un premi tan prestigiós i significatiu com alhora merescut.