El Parlament aprova instar al Govern perquè acceleri els tràmits de la variant de les Preses

El Parlament de Catalunya instarà al Govern a agilitzar l’estudi informatiu de la variant de les Preses perquè es pugui redactar el projecte constructiu i iniciar les obres el més aviat possible. Aquesta és la ressolució que s’ha arribat després del debat a la comissió de Territori i a partir d’una proposta del grup parlamentari del Partit Popular. En la reunió d’aquest dimecres també s’ha parlat de la variant d’Olot i del desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles.

El Parlament insta a accelerar el tràmit per la variant de les Preses
El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a impulsar l’acabament de la redacció del nou estudi informatiu de la variant de les Preses perquè es pugui redactar el projecte constructiu que permeti programar les obres. Aquesta és la proposta de resolució que ha provat aquest matí la comissió de Territori del Parlament després de la proposta presentada pel grup parlamentari del Partit Popular i, concretament, pel seu portaveu. Enric Millo, precisament, celebra que “s’hagi aconseguit el compromís del Govern per redactar l’estudi informatiu i el projecte constructiu de la variant de les Preses”.

Pressió per la variant d’Olot
El grup Parlamentari del Partit Popular també ha presentat una proposta sobre l’inici de les obres de construcció de la variant d’Olot al·legant que “la carretera és una promesa dels últims governs catalans i que fins ara no s’ha executat”. El PP lamenta que el Govern de la Generalitat reconegui que té el projecte definitiu de la variant però que aquesta obra “no es tingui intenció de fer a curt termini”. Per tot això els popular han demanat l’execució immediata de les obres de la variant d’Olot, una postura que han votat en contra la resta de grups parlamentaris. L’alcalde de Besalú i diputat de Junts pel Sí, Lluís Guinó, ha explicat en declaracions a OLOT TELEVISIÓ que “en aquest moment l’obra no està inclosa en el pressupost ni tampoc hi ha els diners per fer-hi front”.

El desdoblament de la C-66, una prioritat
La comissió de Territori reunida aquest dimecres també ha tractat un altre de les obres pendents i llargament reinvindicades, el desdoblament de la C-66 entre Besalú i Banyoles. A proposta del PP s’instava al Govern a “redactar els projectes de millora de la seguretat viària durant aquest 2016” així com “executar-los tant aviat com sigui possible”. A resultes del debat s’ha acordat que efectivament el Govern executarà “les obres necessàries en els punts més conflictius”, segons ha reconegut el diputat Lluís Guinó i que “el desdoblament serà prioritari quan hi hagi la disponibilitat pressupostària per fer-ho”.

x