Inauguren l’exposició pictòrica de Joan Lahosa a Can Vayreda de Santa Pau

La Sala de Can Vayreda, a l’Oficina de Turisme de Santa Pau, acull des d’ahir i fins a finals d’agost una exposició de quadres de Joan Lahosa, pintor barceloní amb vinculació familiar a Sant Pau. Ahir es va inaugurar l’exposició amb la presència de la família i de l’ajuntament del municipi.
>
El retrat era l’especialitat del pintor barceloní Joan Lahosa. Tot i que no només pintava en aquest registre i es desenvolupava bé en altres formats. Lahosa va estudiar entre la ciutat comtal i Madrid, però va ser a terres catalanes on va desenvolupar la seva trajectòria artística. I l’obra del pintor, que va morir l’any 1981, es pot apreciar ara al municipi garrotxí de Santa Pau, gràcies a la seva família. Concretament al seu fill, vinculat amb el poble, on hi té una casa rural.

Lahosa va ser un dels màxims exponents de la pintura de retrat i paisatge a mitjans del segle XX, i en la seva època potser no es va valorar prou la importància de la seva obra. Ara bé, actualment és un dels referents en aquest sentit i es té molta constància del valor pictòric dels seus treballs. A Santa Pau, el Patronat de Turisme està molt orgullós de poder mostrar aquesta petita mostra a Can Vayreda.

La mostra es va inaugurar ahir i es podrà visitar durant tot el mes de juliol de 12:00 del migdia a 19:00 de la tarda i també tot l’agost, de les 10 del matí fins les 19:00 de tarda.