Els nens i nenes del casal de la Vall d’en Bas cuinen amb el sol

A la Vall d’en Bas, els nens i nenes del casal han realitzat un taller de cuina amb el sol, en el marc de la setmana de l’energia. D’aquesta manera els més menuts han aprés una manera, ben diferent, de cuinar aliments.


Amb un forn solar, una pizza pot quedar molt ben cuinada, i això és el que van comprovar els nens i nenes dels casals d’estiu d’En Bas. Una simple caixa de fusta negre per dins i amb paper de plata serveix per cuinar al sol, i amb la temperatura que es registra aquests dies a la Garrotxa l’experiment els va sortir d’allò més bé, amb una temperatura dins la caixa de 150 graus, la mateixa que es podria tenir en un forn convencional consumint energia elèctrica.

La cuina al sol és una de les activitats impulsades per l’Ajuntament d’En Bas arran de la setmana de l’energia del mes de juny, motiu pel qual la Diputació va incentivar els consistoris per fomentar l’ús de l’energia sostenible. I a més de tot això els nens i nenes van experimentar bullint aigua amb uns forns solars fets per ells mateixos.

La cuina amb el sol als casals d’estiu és una de les iniciatives de l’Ajuntament d’En Bas en motiu de la setmana de l’energia, l’altra, és una xerrada per a la gent gran.