La 54a edició de l’Aplec de la Sardana d’Olot reuneix a unes 3.000 persones al Parc Nou

El Parc Nou d’Olot acollia aquest diumenge durant tot el dia la 54a edició de l’Aplec de la Sardana d’Olot, un esdeveniment que enguany ha estat marcat per les altes temperatures però que va reunir a unes 3.000 persones al llarg de tot el dia. Mollerussa, que és la capital de la sardana d’enguany, va ser la ciutat homenatjada aquest 2016.

La sardana uneix diferents generacions, i té la capacitat des de fa dècades de reunir a milers de persones en un mateix emplaçament. Això queda demostrat any rere any amb aplecs de la sardana com el d’Olot, i en aquest 2016 s’ha tornat a demostrar. Unes 3.000 persones van passar al llarg del diumenge pel Parc Nou per formar part d’una festa molt especial per a la capital garrotxina i per a l’Agrupació Sardanista d’Olot. En la seva 54a edició, i amb altes temperatures que van frenar una mica l’assistència al llarg del matí, l’Aplec de la Sardana va comptar amb una molt bona participació, concertant centenars de persones al dinar popular i deixant molt satisfeta la organització.

Al llarg del dia petits i grans van gaudir del que significa la dansa més popular del nostre país, amb un bon ambient que va ser un reflex del que és la sardana a dia d’avui, un ball que uneix generacions, que aplega moltíssima gent i que, tot i que potser ha passat uns anys difícils en els darrers temps a Olot, ara s’està revifant per l’empenta dels més joves. I és que les ganes dels més petits són el que revifa als més grans, ja que ells són realment el futur de la sardana.

L’Adéu Vila d’Olot va tancar com ja és tradicional un Aplec on no es va veure les típiques espelmes, sinó que es van fer volar uns globus que dibuixaven una gran senyera. Aquest 2016 la gran protagonista de la diada va ser Mollerussa, que enguany és capital de la sardana. L’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas ve dedicar unes paraules als representants vinguts des del Pla d’Urgell, als quals també se’ls va dedicar una sardana de germanor.