El Servei de Català fa un bon balanç del curs 2015-16 consolidant la tendència a l’alça d’alumnes inscrits

El Servei de Català d’Olot i la Garrotxa fa bon balanç del curs 2015-2016. Al llarg de l’any s’han recuperat alumnes en relació al curs anterior, i la tendència a l’alça ja fa dos anys que es percep. Els grans reptes del servei, però, no són dins de l’aula, sinó fora, per aconseguir que la gent parli més en català als estrangers.

Enguany el Servei de Català ha augmentat els alumnes inscrits fins a 504 al llarg de tot el curs que fa poques setmanes que ha acabat. No es recuperen els nivells d’estudiants anteriors al 2012, que superaven amb escreix els 700, però sí que hi ha una tendència lleugera a l’alça que, dins les aules, permet ser optimista. A fora, però, encara queda molta feina a fer.

Entre les activitats per fomentar la seva tasca, el Servei de Català i els seus alumnes col·laboren en diverses iniciatives: han fet un programa en una ràdio local garrotxina, han tirat endavant la iniciativa Músiques del Món o fan part de la XatCat, per apropar la llengua als joves estrangers. Tot i això, el perfil dels alumnes del servei és el d’una dona d’entre 30 i 50 anys, cosa que també posa de manifest a quin públic fa falta atreure encara.

x