El Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas es posa en marxa amb cinc espais oberts i la nova oficina de turisme del municipi

El Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas ja és una realitat. El que va néixer com el Museu del Camp d’aquest municipi s’inaugurarà diumenge sota un nou nom, una nova imatge gràfica i totalment redefinit.

Després d’anys de disposar d’una infraestructura inacabada, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas es posarà en marxa a partir de dilluns. Però no ho farà com un museu, tal com va ser ideat per l’anterior equip de govern del municipi, sinó que s’ha redefinit la seva raó de serel seu objectiu serà posar en valor el patrimoni cultural i natural de la Vall d’en Bas. La posada en marxa de Can Trona es fa amb cinc dels set espais  disponibles. Els altres dos es posaran en marxa més endavant.

Entre els nous equipaments, en l’espai central s’hi situarà la nova oficina de turisme, que es trasllada des dels Hostalets d’en Bas, amb la voluntat de ser un centre d’arribada dels turistes a la Garrotxa i de distribució d’aquests per tot el territori. També hi haurà dues sales d’exposició temporals, que inicialment comptaran amb dues exposicions cedides pels Museus d’Olot i una altra titulada ‘Made in la Vall d’en Bas’ amb un recull de productes que es fan en el territori. També s’obirà l’espai d’exposició permanent, l’Ecomuseu que vol ser un centre d’interpretació del municipi. Finalment l’equipament compta també amb un auditori, amb capacitat per a 130 persones. Aquest està pensat com un espai polivalent que pugui acollir tot tipus d’actes, des de concerts a xerrades i conferències passant per jornades empresarials o activitats organitzades per les entitats de la vall.

A partir de diumenge, quan es celebri la inauguració oficial amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, el centre obrirà de dimarts a diumenge de 10 del matí a dues de la tarda durant l’estiu. Els mesos d’hivern, s’obrirà els caps de setmana

x