Augmenten les atencions de l’oficina de turisme i l’ocupació d’Olot en el primer semestre del 2016

L’atenció a l’Oficina de Turisme d’Olot ha augmentat un 9% durant els primers sis mesos de l’any. Durant aquest primer semestre s’han fet 700 atencions més que en el mateix període de l’any anterior. L’ocupació a la ciutat també ha augmentat, situant-se un 7% per sobre a les dades dels primers sis mesos del 2016.

Entre gener i juny del 2016 l’Oficina de Turisme d’Olot ha atès 8.227 persones, 700 més que en el mateix període del 2015. Això suposa un augment del 9% en atencions. Per mesos, tots menys l’abril han augmentat en consultes, però el Març, coincidint amb la Setmana Santa, és el més en el que l’Oficina de Turisme d’Olot va registrar més activitat.

Majoritàriament, gairebé en un 50%, els turistes que s’acosten fins a l’oficina de turisme olotina són catalans. Tot i així, durant els primer semestre del 2016 s’ha notat un augment dels visitants de la resta de l’Estat Espanyol que ja suposen més d’un 17% de les consultes. La motivació principal dels turistes per visitar Olot és la natura.

Els allotjaments turístics de la ciutat també han notat un augment d’un 7% respecte a les dades que es van registrar entre el gener i el juny del 2015. De mitjana, durant tota la primera meitat de l’any han tingut una mitjana d’ocupació superior al 50% arribant a pics de plena ocupació en alguns caps de setmana coincidint amb festivitats o la celebració d’esdeveniments com l’Olotx2.