L’Ésdansa 2016 posa l’enfoc en la creació de dansa tradicional i s’emetrà, en directe, per Olot Televisió i La Xarxa

Del 22 al 28 d’agost, són les dates en què les Preses tornarà a omplir de dansa tradicional. La 34a edició de l’Ésdansa arriba carregada d’activitats, com ja és habitual, amb 130 hores de formació, 8 espectacles d’exhibició, 6 companyies internacionals, el nou premi Delfí Colomé i també entenent la dansa d’arrel tradicional com un treball creatiu actual, viu i dinàmic.  Aquest 2016 el festival es podrà seguir en directe per Olot Televisió i la Xarxa de Televisions Locals.

Per primera vegada Barcelona ha acollit la presentació oficial del Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, l’Ésdansa. Convertit en un dels festivals de referència dins el món de la dansa d’arrel tradicional, tant a nivell nacional com internacional, la 34a edició de l’Ésdansa arriba donant protagonisme a la creació amb dos itineraris. Un per descobrir Kukai Dantza, una companyia basca que desenvolupa el seu treball creant espectacles contemporanis a partir de la dansa tradicional del País Basc. L’altre itinerari anirà vinculat al mestratge del pedagog i ballarí Joan Serra amb el llegat que ha deixat a les escoles i diverses propostes que es podran veure durant el festival.

Una altra de les novetats d’enguany és que, per primera vegada, s’entregarà el Premi Delfí Colomer que, amb una dotació de 10.000 euros, pretén premiar el millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional.

A l’Ésdansa 2016 no li faltaran els components més habituals i tornarà a comptar amb la presència de companyies d’arreu del planeta, que convidarà als espectadors a viatjar per Botswana, Bangladesh, Moldàvia, Buritània i Colòmbia. Una de les experiències més singulars de l’edició 2016, serà l’espectacle ritual de Batimbo, els guardians dels tambors sagrats del rei de Burundi. Aquest es farà durant la sortida del sol al cim del Vlcà Racó.

En formació l’Ésdansa’t ha programat 130 hores de classe en sis dies, reforçant la línia del Petit Ésdansa’t, tal com ja es va fer en la passada edició, i mantenint les dues línies de tallers per a adults amb un itinerari on s’ensenyaran tècniques per ballar i ensenyar a ballar. Així durant sis dies, del 22 al 28 d’agost, la programació del Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses tornarà a omplir aquest petit poble garrotxí de dansa d’arrel tradicional d’arreu del planeta.

El festival es podrà seguir àmpliament a través d’Olot Televisió i la Xarxa de Televisions Locals. L’espectacle de la Nit de Dansa Internacional d’Arrel Tradicional del dissabte 27 d’agost a les deu del vespre es tornarà a emetre en directe, tal com ja es va fer l’any passat. I, enguany per primera vegada, el programa ‘País Km 0’ d’Olot Televisió i la Xarxa també visitarà les Preses durant els dies del festival per donar-lo a conèixer a tot el paí.