El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el conveni de finançament de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca

El Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el finançament de la planta de triatge. El conveni amb l’Agència de Residus de Catalunya segons el qual la Generalitat aportarà un màxim de 14 milions d’euros per la construcció de l’equipament va ser aprovat amb els vots en contra d’Esquerra i la Cup, els vots a favor del PSC i 13 dels 14 consellers de CiU. L’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, es va desmarcar del partit i es va abstenir. Aquesta infraestructura està previst que s’ubiquí a can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca i compta amb una forta oposició veïnal i de l’Ajuntament.

El ple del consell comarcal de la Garrotxa, celebrat ahir al vespre, va donar llum verda al conveni de col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya per al finançament de la planta de triatge. La ubicació de la planta projectada a Can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca, compta amb una forta oposició veïnal i també de l’ajuntament del municipi, que manté un contenciós administratiu en contra. Per aquest motiu la votació del conveni posava ahir en una situació complicada a l’actual alcalde de Sant Jaume i també conseller de Convergència Jordi Cargol que finalment va desmarcar-se del seu partit polític i es va abstenir. Cargol va afirmar que era positiu rebre els recursos per millorar la gestió dels residus però “per sobre de tot sóc alcalde”, va dir, i com a tal no pot obviar l’oposició veïnal i de l’ajuntament en contra la ubicació de l’equipament.

Com era previsible, però, el punt va ser aprovat amb els vots a favor de la resta de consellers de CiU i també els del PSC. En aquest cas, Josep Guix, va celebrar l’aprovació del conveni. Esquerra i la Cup hi van votar en contra recordant en els dos casos que hi ha un contenciós administratiu i l’oposició del municipi que ha d’acollir la planta. “A Sant Jaume de Llierca s’han recollit més signatures de veïns contràries al projecte que no votants va haver-hi en les passades eleccions municipals” va recordar la consellera Clara Bayona d’Esquerra.

Tant la CUP com Esquerra van coincidir en demanar diàleg amb el poble de Sant Jaume de Llierca. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa i també el conseller i Alcalde de Sant Jaume van mostrar-se oberts al diàleg. La sessió va ser seguida per membres de la plataforma ‘No a la Planta de Triatge’ i també per l’ex-alcalde de Sant Jaume de Llierca i actual cap de l’oposició d’Esquerra Ferran Puig.

 

x