La Trobada Gegantera de Les Planes d’Hostoles reuneix set colles i més de dos centenars de persones

Més de 200 persones han pres part aquest dissabte a la tarda de la Trobada Gegantera de Les Planes d’Hostoles. Una festa que precedia el concert dels Catarres al vespre en una jornada molt entretinguda per al municipi garrotxí. Set colles de pobles diferents s’han unit a la festa amb els seus gegants, que s’han passejat i han ballat pels carrers de Les Planes durant més de dues hores.

La tradició gegantera catalana sorgeix amb les processons del Corpus del segle XIII, que representava la sacralització d’antigues festes paganes de celebració de la primavera. Ha plogut molt des de llavors, però els milers de gegants que hi ha a Catalunya segueixen estretament relacionats amb la festa, amb les celebracions, amb el ball i amb les tradicions més catalanes.

Una trobada gegantera té la capacitat de reunir a gent de totes les edats. I és que pot deixar amb la boca oberta a un menut… I dibuixar un somriure a la cara d’un adult. De fet, l’objectiu d’una tarda de gegants és ballar, cantar, passejar i passar-ho bé en família o amb amics.

I aquesta tradició, en un petit poble com Les Planes d’Hostoles, és molt ben rebuda. Els carrers del municipi s’omplen, la gent surt al carrer, les cases obren els seus balcons… És un dia de festa, i ha quedat demostrat aquest dissabte amb la 13a edició d’una trobada gegantera que, tot i que de manera interrompuda, ha triomfant a Les Planes cada vegada que s’ha celebrat.

Enguany no ha estat una excepció, i gràcies a la colla gegantera del poble, formada per un grup de joves amb ganes i empenta, s’ha organitzat per segon any consecutiu, i la cercavila ha estat un èxit total gràcies al creixement de la colla en els darrers temps i a la bona col•laboració entre tots.

Des de colles geganteres veïnes com les d’En Bas, Amer o la Cellera fins a gent vinguda des de la Roca del Vallès, van ser set les colles que hi han participat, en una tarda diferent i entretinguda a les Planes d’Hostoles.

Notícies relacionades:

Les Planes d’Hostoles aposta fermament per convertir-se en un referent cultural amb la programació d’activitats d’estiu ‘Planestiueja’

x