El conseller de Territori Josep Rull assisteix a la inauguració de Can Trona i elogia la bona tasca de difusió dels valors culturals i naturals de la Garrotxa

El conseller de Territori Josep Rull ha visitat aquest diumenge la Vall d’En Bas per inaugurar el Centre de Natura i Cultura de Can Trona. Centenars de persones han omplert l’espai en el dia abans de la seva obertura. La bona acollida de la inauguració és una bona recompensa al treball durant molt de temps perquè l’edifici de Can Trona trobés una bona utilitat i es pogués obrir al públic. Totes les autoritats assistents a l’acte han destacat la importància de tenir un espai que posi en valor el patrimoni natural i cultural de la comarca en un punt estratègic d’entrada i sortida de visitants.

El  Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas comença amb molt bon peu. En el dia de la seva inauguració, centenars de persones han volgut visitar-lo en un dia molt especial on es s’ha comptat amb la presència del conseller de Territori de la Generalitat Josep Rull.

Després d’anys de disposar d’una infraestructura inacabada, aquest matí s’ha pogut veure el resultat de més d’un any de treball des que es va definir la nova utilitat de l’edifici. No, Can Trona no serà un museu, tal i com va ser ideat en un principi, sinó que és un centre dedicat a la cultura i la natura, als valors de la Vall d’En Bas i de la Garrotxa i pensat per ser una fantàstica descripció del territori en un emplaçament que és, des de l’obertura de Bracons, una de les principals portes d’entrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. De fet, la tasca principal de l’administració d’aquí  a endavant serà promocionar l’espai i fer-lo visible a nivell nacional.

La bona acollida del centre el dia de la seva inauguració fan ser optimistes de cara al seu futur. De fet, es tracta d’un espai realment modern, tal i com es pot comprovar a l’ecomuseu, un espai que té la tecnologia com a eina conductora d’una sèrie de postes amb històries, relats i dades que posen èmfasi en els valors del territori, en la seva geologia i també en la seva història.

La posada en marxa del Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas es fa amb cinc dels set espais  disponibles. Els altres dos es s’obriran més endavant. A falta d’acabar d’omplir aquests espais, ara per ara es pot disposar també d’un auditori amb capacitat per 130 persones que s’ha quedat petit per als parlaments.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, el vicepresident de la Diputació, l’alcalde de la Vall i el conseller de Territori han ressaltat conjuntament la importància de poder obrir un centre innovador i modern com aquest en temps difícils, ja que es tracta d’un gran aparador dels valors naturals i culturals de tota la comarca en un punt estratègic d’entrada i sortida de visitants.

El conseller ha aprofitat també la seva intervenció per comparar la tasca pel foment de la llibertat dels remences de la zona en el passat amb el moment que viu el país en l’actualitat, i ha ressaltat el tarannà obert i compromès amb el territori dels veïns de la Garrotxa. Tal i com explica la placa commemorativa que s’ha destapat, Can Trona servirà a partir d’ara per posar en valor el patrimoni cultural i natural de la Vall d’en Bas.

Entre els nous equipaments, en l’espai central s’hi situarà la nova oficina de turisme. També hi haurà dues sales d’exposició temporals, que inicialment comptaran amb dues exposicions cedides pels Museus d’Olot i una altra titulada ‘Made in la Vall d’en Bas’ amb un recull de productes que es fan en el territori.

Un dia molt especial per a la Vall d’En Bas i per a tota la comarca de la Garrotxa, que ha acabat amb un aperitiu de productes del territori i amb un molt bon regust de boca per la bona rebuda de la gent.

Notícies relacionades:

El Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas es posa en marxa amb cinc espais oberts i la nova oficina de turisme del municipi

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas traslladarà l’oficina de turisme municipal al nou centre de Can Trona