‘Olot obre fronteres’ omple el Firal de solidaritat i conscienciació amb el drama dels refugiats

Olot obre Fronteres va ser un èxit de participació aquest dissabte a la tarda al Firal. L’organització, encapçalada per la UCFR i Garrotxa Acull, va reunir a molta gent per recaptar fons per a la causa dels refugiats. Tot i que potser no es van reunir tots els diners que s’esperaven a causa de la despesa organitzativa, la tasca de conscienciació va funcionar amb els assistents.

L’experiència pròpia serveix sovint per reaccionar, per actuar i per intentar ajudar. Amb la causa dels refugiats, tota aportació suma, i la Jordina Carbonell ho va tenir clar. Després de la seva experiència en un camp de refugiats a Grècia, havia de fer alguna cosa, i des de casa va decidir aportar el seu gra de sorra, organitzant amb les entitats Garrotxa Acull i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme una jornada solidària per recaptar fons per ajudar als refugiats.

Olot obre Fronteres es va dur a terme aquest dissabte al Firal d’Olot, amb una sèrie d’activitats per barrejar l’entreteniment dels menuts i de les famílies assistents amb l’aportació i recaptació de fons. A partir de les 5 de la tarda van començar les activitats amb les actuacions de El Pot petit, Bloc Quilombo i Les Mariterrànies Rumberes, acompanyat d’un berenar a càrrec del Cacau, una exposició de fotografies molt impactant i castells inflables pels més petits i altres sorpreses.
Al vespre es va fer un sopar popular amb concert inclòs, en una jornada farcida d’emocions a flor de pell però també d’entreteniment.

Tot i l’objectiu de l’organització de recaptar els màxims fons possibles, s’ha de dir que per les despeses d’organització no es va recaptar tot els que s’hauria volgut, ara bé, la tasca de conscienciació amb el tema dels refugiats va ser molt positiva.

Olot obre Fronteres va fer un pas més, doncs, perquè la ciutat segueixi mostrant la seva solidaritat amb el drama dels refugiats, que malviuen ara en camps de concentració militaritzats en males condicions després de la dissolució dels camps no oficials.

Notícies relacionades:

Olot acollirà dissabte la jornada solidària ‘Olot obre fronteres’ amb l’objectiu de recaptar fons per millorar la situació dels refugiats

La plataforma Garrotxa Acull s’afegeix al projecte de Caravana a Grècia per fer visible la situació dels refugiats

Els Marrinxos recapten uns 1.300 euros amb una jornada solidària pels refugiats amb la plataforma Garrotxa Acull Refugiats