Olot serà l’amfitrió de la gala de les Viles Florides

El proper 16 de setembre Olot acollirà la gala de les Viles Florides. L’esdeveniment reconeix l’esforç dels municipis i associacions privades per a aconseguir que les flors i els arbres tinguin una presència predominant en els seus espais. Actualment hi ha 87 municipis adherits i Olot, amb quatre Flors d’Honor, és el que més distintius ha aconseguit.

Olot és l’únic municipi català que ha aconseguit quatre Flors d’Honor com a Vila Florida. La màxima distinció des que es van crear els guardons se li va atorgar l’any passat en un acte a Sant Hilari Sacalm. I enguany, la capital de la Garrotxa acollirà per primera vegada la gala de les Viles Florides.

L’esdeveniment atorga anualment des de l’any 2011 les flors d’honor, que reconeixen l’esforç dels municipis i associacions privades per a aconseguir que les flors i els arbres tinguin una presència predominant en els seus espais. A banda d’Olot, hi ha altres pobles garrotxins que són part de la iniciativa i tenen aquests distintius. Santa Pau, Sant Joan les Fonts, les Preses i la Vall d’en Bas han rebut ja dues Flors d’Honor per la seva promoció dels espais verds, i Besalú probablement rebrà el seu primer guardó aquest any després de no haver-se pogut presentar a temps el 2015. A Catalunya hi ha un total de 87 municipis que participen a Viles Florides.

Per part de la capital de la Garrotxa, s’està treballant per conservar els distintius i fins i tot per superar-se en l’edició d’enguany a casa, i per això ja s’han fet vàries actuacions al respecte per embellir la ciutat de cara als propers mesos.

La gala de les Viles Florides se celebrarà el proper 16 de setembre al Parc Nou.

Notícies relacionades: 

Olot es converteix en el primer municipi català en aconseguir quatre flors d’honor com a ‘Vila Florida’

250 alumnes de primària d’Olot s’impliquen en el projecte Viles Florides amb la plantació de parterres florals