L’Ajuntament d’Olot fomenta la neteja de les parades del mercat setmanal amb ajuts econòmics

El regidor de Promoció de la ciutat, Estanis Vayreda va donar a conèixer les plaques informatives que hauran de fer servir els marxants d’alimentació i planters del Mercat d’Olot. Els mercaders que conservin els seus punts de venda nets optaran a una ajuda econòmica per part de l’Ajuntament.

Les bases per a l’atorgament d’ajuts als marxants d’alimentació i planter han estat aprovades per l’Ajuntament d’Olot, que hi destinarà 1500 euros. Se’n beneficiaran aquells marxants que realitzin una selecció de residus en el seu punt de venda i que mantinguin una acurada neteja de l’espai que tenen assignat els dilluns de mercat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar el reciclatge entre els firaires i per aquells que no la compleixin seguiran en peu les sancions que hauran de fer front els mercaders que no mantinguin la higiene i el reciclatge del seu punt de venda. Aquesta subvenció serà com a màxim d’un 50% sobre la taxa anual que paga cada marxant.

Per altra banda, l’Ajuntament identificarà les 55 parades d’alimentació i planter, a partir de finals de mes. A través d’una placa es donarà informació al consumidor sobre el producte i a la vegada l’Ajuntament confirmarà que aquell establiment compleix la normativa. De cares a l’any que ve l’objectiu és aplicar-ho també als punts de venda on s’hi ofereixi roba i altres productes semblants. El dijous es va obrir el període de presentació de sol·licituds, que finalitzarà el 30 de setembre.

x