Els Bombers demanen als banyistes que prenguin precaucions abans de banyar-se a les gorgues

Amb la calor es dispara el nombre de persones que busquen una gorga on refrescar-se. Aquests espais naturals són nombrosos a la Garrotxa i cal tenir present alguns consells abans d’anar-hi. Els Bombers alerten que cada any hi ha desenes d’accidents que es podrien evitar si se seguissin les normes bàsiques.

L’àrea recreativa dels pins de Sant Privat, a la Vall d’en Bas, és un dels indrets de la Garrotxa que s’omplen de banyistes quan les temperatures són altes i no tothom té en compte els perills de banyar-se en gorgs com aquest.
I les dades certifiquen que el salvament en aigües interiors s’incrementa de manera exponencial durant els mesos d’estiu, principalment juliol i agost. Si l’any passat es van atendre 102 actuacions de salvaments i rescats, només aquest any el GRAE ja ha atès 47 actuacions, de les quals destaca les 18 que es van fer el mes de maig.
Per aquest motiu els GRAE, el grup especialitzat en recerca i rescats dels Bombers, insisteixen en prendre mesures per evitar incidents innecessaris. El caporal dels GRAE, Ismael Vila, explica a OLOT TELEVISIÓ que “primer de tot cal estar atents a les senyalitzacions i les indicacions, és important tenir sempre un mòbil a mà per demanar ajuda així com comprovar que a la zona hi hagi cobertura per si és necessari trucar al 112”. Vila, que ha hagut de fer alguns rescats des que treballa als Bombers també demana que “si es va amb nens els pares no els perdin mai de vista, encara que sàpiguen nedar o portin flotador, no entrar de cop a l’aigua la primera vegada que us banyeu, després de menjar o després d’haver pres molt estona el sol o fer exercici intens.”
Des dels Bombers també alerten dels perills que comporta consumir begudes alcohòliques abans de ficar-se a l’aigua o mentre s’hi està navegant o practicant esports aquàtics.

x