Les Planes i Tortellà s’han sumat als casals d’estiu mancomunats del Consell Comarcal

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, conjuntament amb els ajuntaments, organitzen dues activitats que cada edició tenen més acceptació entre els joves: les Brigades d’Estiu i els Casals. Enguany les brigades s’han dut a terme a tres poblacions més que l’any passat, i els casals, en tres.

L’estiu és sinònim de temps lliure i diversió, sobretot per als més joves. A la Garrotxa, durant el mes de juliol, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa conjuntament amb els ajuntaments de Les Preses, Santa Pau, Olot, Sant Feliu de Pallerols, Vall d’en Bas, Riudaura, Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca, Maià de Montcal, Les Planes d’Hostoles i Tortellà organitzen dues activitats que cada edició tenen més acceptació entre els joves: les Brigades d’Estiu i els Casals.

Ens trobem a l’equador d’aquestes activitats i el balanç fins el moment és molt positiu. En el cas de les Brigades de Joves Voluntaris d’Estiu, el compromís del joves està sent molt alt i les activitats que desenvolupen estan aportant als participants educació en valors, a més de beneficis per als seus municipis.

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa coordina les activitats que duen a terme els 215 brigadistes a tota la comarca. Les Brigades de Voluntaris d’Estiu van néixer amb l’objectiu d’omplir un buit existent en relació a l’oferta d’activitats d’estiu per a joves d’entre 14 i 16 anys, que per la seva edat no poden accedir al mercat laboral i són massa grans per activitats com els casals d’estiu. Acompanyament a gent gran, suport a monitors, suport en treballs de manteniment de zones públiques són només algunes de les tasques que realitzen els joves voluntaris, però sobretot, l’objectiu d’aquests programes és el de viure durant un mes una experiència enriquidora i formativa, diferent i divertida. Així ho valora Núria Riera, tècnica de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Els responsables municipals també estan molt satisfets del que aporten els brigadistes als seus municipis, però van més enllà, i valoren molt positivament el vincle que, gràcies a les brigades, es crea entre el jove i el seu municipi.

A més de les Brigades d’Estiu, els més petits continuen tenint a la Garrotxa el marc ideal per viure uns casals d’estiu envoltats de natura. Aquest any, els casals mancomunats que gestiona el Consell Comarcal de la Garrotxa són ja 5. Els de Sant Feliu de Pallerols, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca i s’estrenen dos municipis. Les Planes d’Hostoles i Tortellà. En Rafel Domínguez, alcalde de Tortellà, ens explica com valora l’experiència després de seguir el seu funcionament.

Cal destacar que ens els últims anys, el nombre de nens que participen als casals d’estiu s’ha duplicat, arribant en aquesta edició als 236 nens, uns nens que gaudeixen d’un estiu ple d’activitats i diversió, amb monitors professionals i un programa coordinat pels ajuntaments i el Consell Comarcal de la Garrotxa.

La consellera de Joventut del Consell Comarca, Mar Roca, mostra la seva satisfacció perquè la Garrotxa ofereixi un gran ventall d’activitats per a infants i joves, que volen aprofitar l’estiu divertint-se i, alhora, aprenent.

x