Turisme Garrotxa preveu una ocupació a la comarca lleugerament superior al 70% durant els mesos d’estiu

La previsió d’ocupació en el sector turístic de la Garrotxa per als mesos d’estiu és d’un 70%, amb l’afegit que encara no s’han comptabilitzat les reserves d’última hora, que van a l’alça en els darrers anys. Una dada significativa tenint en compte que l’ocupació més àmplia al territori sol registrar-se a la tardor. La diversificació del turisme i l’augment del visitant estranger estan consolidant les dades a l’alça del turisme a la comarca en els darrers anys.

El turisme estiuenc a la Garrotxa registrarà dades molt similars a les de l’estiu passat segons les previsions de Turisme Garrotxa. Com ja ve essent tradicional a la comarca, s’espera una ocupació més alta a l’agost que no pas al juliol. Estem parlant d’una previsió aquest mes d’un 55% en hotels, 75% en apartaments, un 60% en cases rurals, un 80% en càmpings -que són la opció més escollida pels visitants a la Garrotxa- i un 60% en cases de colònies. A l’agost, en canvi, les previsions són visiblement més elevades, amb un 65% en hotels, un 90% en apartaments, un 80% en cases rurals, un 85% en càmpings i un 50% en cases de colònies.

L’ocupació mitjana aquest l’estiu rondaria una mitjana del 70%, tenint en compte que aquestes dades tenen moltes opcions d’acabar essent més altes perquè cada vegada més gent reserva les seves vacances a última hora.

Una de les dades significatives de les quals disposa Turisme Garrotxa és l’augment de la diversificació dels visitants. Les xifres de turistes estrangers han augmentat respecte campanyes anteriors.

El Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa segueix oferint un tipus de turisme rural que està a l’alça en els darrers anys i cada vegada més visitants opten per canviar la costa per la muntanya.

Notícies relacionades:

Augmenten les atencions de l’oficina de turisme i l’ocupació d’Olot en el primer semestre del 2016

L’ocupació turística a la Garrotxa durant el cap de setmana llarg de Sant Joan ha estat del 92%

L’ocupació turística durant el llarg cap de setmana de la segona Pasqua ha estat del 80% a la Garrotxa

x