El Consorci de l’Alta Garrotxa està realitzant un estudi per valorar l’impacte mediambiental del barranquisme

El barranquisme és una activitat esportiva que cada vegada atreu més visitants a l’Alta Garrotxa. És per això que el Consorci de l’Alta Garrotxa està portant a terme un estudi dels valors naturals dels barrancs per obtenir una diagnosi i així saber si caldrà aplicar regulacions.

El barranquisme cada vegada atreu a més visitants a l’Alta Garrotxa. Per aquest motiu, el Consorci de l’Alta Garrotxa està realitzant un estudi per saber quin impacte mediambiental genera aquesta activitat. El descens de barrancs pot afectar de forma directe o indirecta els ecosistemes, a través de les trepitjades, l’erosió o les molèsties per sobrefreqüentació.

L’estudi analitzarà els llocs més freqüentats i també indrets menys transcorreguts per així poder comparar-los i valorar l’impacte del barranquisme en el medi. La recopilació d’informació ha estat possible gràcies al Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals. L’estudi dels barrancs de l’Espai d’Interès Natural s’està realitzant aquest estiu i obtindrà les primeres dades determinants la pròxima tardor.

x