La Garrotxa té una taxa de vacunació infantil en centres públics inferior a la de la mitjana catalana

Si ens fixem en les dades que han registrat el 2015 les quatre Àrees Bàsiques de Salut, veiem que entre un 83% i un 90% de la població infantil està vacunada. La mitjana catalana és d’un 90,5%. Els garrotxins sol·liciten menys receptes en centres públics que la mitjana de Catalunya.
Segons les dades extretes de la Central de Resultats elaborada pel SISCAT, Àrees Bàsiques de Salut de la comarca de la Garrotxa han registrat un total de 381.416 visites.

D’entre les dades més significatives dels centres d’Olot, Besalú, Sant Joan les Fonts i la Vall d’En Bas, es pot comprovar que el 2015 es va registrar un percentatge més baix de vacunació infantil que no pas a la resta de Catalunya.

Entre un 83% i un 90% de la població infantil està vacunada en centres públics. A aquest percentatge caldria afegir-hi la mainada que es vacuna en centres privats, ja que el SISCAT només comptabilitza les dades dels centres públics. La mitjana de població catalana vacunada en aquests centres està al 90,5%, per sobre, doncs, de la taxa de les quatre ABS garrotxines.

Un altre dels aspectes on la Garrotxa es troba per sota de la mitjana de Catalunya és en la sol·licitud de receptes. A tot el país se’n tramiten més, de mitjana, que no pas a la comarca. Cada garrotxí n’ha sol·licitat el 2015 entre 21 i 24.

A nivell català, l’any 2015 es van dispensar més de 200 milions de receptes, fet que suposa una mitjana de 27 receptes per usuari, amb un augment de 4,6 receptes per persona respecte l’any 2014. Per tant, la Garrotxa està per sota de la mitjana en aquest aspecte.
A Catalunya es registra una de les taxes d’hospitalització per complicacions de la diabetis més baixes de l’OCDE: 82,3 per cada 100.000 habitants, molt per sota de països com França o Irlanda.

 

 

x