21 equips d’arquitectes es presenten per remodelar el Firal d’Olot

21 equips d’arquitectes han presentat candidatures per a la redacció del projecte de remodelació del Firal. Ara un jurat avaluarà els criteris tècnics i atorgarà fins a un màxim de 45 punts als projectes. Amb la consulta popular, que es preveu al novembre, s’atorgaran 45 punts més i els deu restants es donaran per criteris econòmics i de termini lliurement.

El termini per presentar-se al concurs per fer-se càrrec de la transformació del Passeig d’en Blay d’Olot es va acabar dijous. En total s’han presentat 21 candidatures que ara s’haurà d’avaluar si compleixen les bases, que, entre altres, exigien acreditar la solvència professional de l’equip. A partir de llavors, els equips admesos tindran fins al 15 de setembre per presentar la seva proposta de Firal.

El jurat que avaluarà  els criteris tècnics de les propostes presentades estarà format per regidors i tècnics de l’ajuntament, representants de l’oposició, un arquitecte de reconegut prestigi a la ciutat, un altre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, un tercer arquitecte del Col·legi d’Enginyers de Camins Canals i Ports. Aquest podrà puntar els projectes amb un màxim de 45 punts. Els deu projectes amb millor puntuació s’enduran una compensació de 1.000 euros. Els tres primers, que es donaran a conèixer a l’octubre, seran els finalistes del concurs i a més d’obtenir 3.000 euros  hauran de realitzar plafons per a l’exposició pública dels treballs que posteriorment es votaran en una consulta popular que es preveu pel mes de novembre. En funció dels resultats de la consulta es puntuarà amb un 45 punts les propostes finalistes. També se’ls atorgaran deu punts per criteris econòmics i de lliurement de projecte.

Es desconeix si RCR Arquitectes forma part dels 21 candidats, tot i que quan es va obrir el procés de presentació de propostes l’equip no tenia intenció de presentar-s’hi. De totes maneres, l’alcalde ha explicat avui que l’antiga adjudicació del Firal amb aquest despatx olotí s’ha solucionat i es manté una “molt bona relació” amb ells.

Tot el procés finalitzarà amb l’inici de les obres previstes pel juny el 2017. Aquestes s’allargaran un any.

x