Els 28 habitatges de lloguer social del barri de Sant Miquel d’Olot es destinaran a joves, gent gran i famílies monoparentals

Els 28 habitatges situats al carrer Abat Racimir i Josep Maria Capdevila d’Olot van ser adquirits per l’Ajuntament i la Generalitat e principis de maig mitjançant el dret de tanteig i recapte. La compra conjunta d’aquesta promoció va ser la primera d’aquestes característiques que es realitzava a Catalunya. Aquest matí, la Junta de Govern Local ha aprovat les bases per accedir a aquests habitatges.

Als 28 habitatges comprats per l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat al barri de Sant Miquel i destinats al lloguer social hi podran accedir joves, gent gran i famílies monoparentals. És el que determinen les bases d’adjudicació, aprovades aquest mateix matí per la Junta de Govern Local. 17 dels habitatges aniran destinats a menors de 35 anys, empadronats a Olot o als pobles de la Garrotxa i amb uns ingressos mínims de 12.000 euros anuals. 6 habitatges més es destinaran a gent gran que hagi complert 65 anys i empadronats a qualsevol municipi de la comarca i també amb uns ingressos mínims de 12.000 euros anuals. La resta, 5 habitatges, es reserven per a famílies monoparentals empadronades a la Garrotxa amb uns ingressos mínims de 9.600 euros a l’any.

La superfície útil d’aquests habitatges va dels 45,95 metres quadrats als 91,4, tenen d’una a tres habitacions, amb un preu de lloguer que oscil·la entre els 221 i els 368 euros mensuals. Tots els habitatges compten, a més, amb plaça d’aparcament tancada. El termini per presentar sol·licituds s’obrirà el proper dilluns 1 d’agost i no es tancarà fins el 16 de setembre. Els interessats a accedir als habitatges, poden adreçar-se a l’Oficina d’Habitatge d’Olot, on se’ls orientarà i ajudarà a complimentar els requeriments de la sol·licitud. Aquest matí, la Junta de Govern Local d’Olot també ha aprovat un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a través del qual l’Oficina d’Olot passarà a encarregar-se de la gestió dels habitatges propietat de la Generalitat.