L’alcalde de les Preses demana deixar sobre la taula els estudis de les rotondes i estudiar alternatives

L’alcalde de les Preses ha demanat a la conselleria de Territori i Sostenibilitat que es deixin sobre la taula els estudis sobre les rotondes plantejades a la travessera i s’estudiïn alternatives per solucionar la problemàtica del trànsit mentre no arriba la variant. L’Ajuntament ha fet aquesta petició després de reunir-se amb representants dels col·lectius veïnals dels sectors on es plantegen les rotondes. Els veïns són contraris a les rotondes i demanen l’activació definitiva de la variant.

Un grup de veïns de les Preses ha repartit i penjat als balcons i les entrades del poble pancartes on es pot llegir ‘Variant sí, rotondes no’. Mostren així el seu desacord respecte de la construcció de les rotondes plantejades per la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Representants veïnals dels sectors escollits per ubicar les rotondes, a les entrades del municipi, s’han reunit fins en dues ocasions amb l’alcalde de les Preses, Pere Vila. En aquestes trobades, han traslladat al batlle el seu desacord a la solució presentada. Consideren que la solució definitiva al problema de la intensitat al trànsit és la variant. Els veïns han demanat que s’estudiïn alternatives a la rotonda mentre no sigui possible construir la variant. Davant d’això, l’alcalde de les Preses ha demanat a la conselleria que els estudis sobre les rotondes es deixin damunt la taula i que els tècnics del departament estudiïn amb urgència altres opcions que, d’altra banda, ja havien estat plantejades pels serveis territorials de carreteres. La primera és la regulació dels semàfors, tant els que es troben al centre del municipi com els que estan situats al sector del Bosc de Tosca. La proposta és que es posin en vermell quan els vehicles vagin a gran velocitat, i que es mantinguin en verd, especialment a la nit, quan no hi hagi vehicles a les cruïlles de la C-152. La segona alternativa que demana l’Ajuntament és un tercer carril per seguretat a l’entrada i sortida a l’accés proper a l’escola de la Bòbila. El consistori demana, a més, diverses propostes per millorar l’accés d’empreses situades al polígon industrial i que són properes a la C-152. Els veïns contraris a les rotondes plantejades a les Preses han començat una recollida de signatures que, segons afirmen, està obtenint una bona resposta.

Per la seva banda, els alcaldes i tècnics de les Preses, Olot i la Vall d’en Bas, s’han reunit recentment amb el Director General de carreteres i el Subdirector General d’Infraestructures de la Generalitat per tractar el tema de la variant, setmanes després de la reunió que ja van mantenir a la seu de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Els alcaldes i tècnics garrotxins han demanat el manteniment de la connexió actual a la rotonda de la Serra, seguint amb el traçat paral·lel al curs del riu Fluvià, i una proposta més acurada per connectar amb la futura variant d’Olot. La conselleria de territori els ha anunciat que posarà en marxa els estudis complementaris de treball tècnic, centrats en l’àmbit de la vall, per tal que es puguin presentar als municipis passat l’estiu, en una nova reunió.

Notícies relacionades:

L’alcalde de Les Preses defensa la construcció de les rotondes al municipi tot i les reticències veïnals al projecte

L’alcalde de les Preses explica que la Generalitat té previst construir les rotondes de la travessera a principis del 2017