Obertes les inscripcions per participar al Ball Pla de les Festes del Tura

Ja estan obertes les inscripcions per participar al Ball Pla per les Festes del Tura el divendres 9 de setembre. L’Esbart d’Olot va recuperar la dansa l’any passat després de 100 anys, i la bona participació que va tenir ha portat l’entitat olotina a repetir-ne la organització.

El Ball Pla es va convertir al segle XX en un acte de lluïment de l’alta societat. La perversió de l’esdeveniment al llarg de molts anys va provocar que pràcticament ningú el trobés a faltar després de la seva desaparició. Però originalment a Olot el Ball Pla era un esdeveniment de trobada popular, tradicional, amb tres segles d’història i amb un caràcter obert i inclusiu. I amb aquest esperit, amb afany de recuperar un acte be olotí, l’Esbart d’Olot el va voler organitzar 100 anys després, amb la nostàlgia característica del ball que obre la nit final de les Festes del Tura. L’Esbart va ensenyar el ball pla a 27 parelles l’any passat, un èxit rotund que els ha acabat de fer decidir definitivament a repetir-lo i prolongar-lo en el temps.

Els olotins i olotines es van implicar molt amb el Ball Pla en l’any de la seva recuperació, en una nova mostra que les tradicions i les activitats de les Festes del tura organitzades per les entitats són un èxit gràcies al suport i el compromís de la gent de la ciutat i la comarca.

El Ball Pla se celebrarà el divendres 9 de setembre, i per participar-hi caldrà assistir a algun dels tallers que es faran del 23 d’agost a l’1 de setembre al local de l’Esbart.

Notícies relacionades:

Èxit de la ballada del Ball Pla després de 100 anys de la seva desaparició

L’Esbart Olot recuperarà el Ball Pla per les Festes del Tura en el seu format popular original