L’Ajuntament d’Olot poda els arbres centenaris de les Fonts de Sant Roc i repeteix l’endoteràpia vegetal contra el tigre del plàtan

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot està portant a terme actuacions per preservar la qualitat dels arbres de la ciutat. L’Ajuntament està repetint el tractament d’endoteràpia vegetal contra el tigre del plàtan que ja va iniciar l’any passat. Aquests dies també ha decidit podar els arbres centenaris de les Fonts de Sant Roc.

L’Ajuntament d’Olot està portant a terme treballs de poda d’un centenar d’arbres d’interès local situats a les Fonts de Sant Roc. L’actuació té un cost de 5.000 euros i durarà cinc dies. Professionals especialitzats retiren les branques seques o mal orientades que corrien risc de caiguda, des de plataformes elevadores de 35 metres d’alçada i equips auxiliars. Els treballs, que es realitzen cada 8 o 10 anys, segons les necessitats, obliguen a tallar el pas de vianants a les fonts mentre dura l’actuació, i a controlar el pas pel bicicarril.

Aquests dies el consistori també està repetint el tractament d’endoteràpia vegetal contra el tigre del plàtan que ja va iniciar l’any passat de forma pilot, davant els bons resultats que va oferir. El mètode substitueix el tractament fitosanitari tradicional, evitant així la polvorització de productes químics. L’actuació ha començat a les Fonts de Sant Roc. En les properes setmanes, s’aplicarà a 800 dels 1.200 plàtans que es troben repartits per la ciutat. Actualment Olot compta amb més de 14.000 arbres.

x