L’Ajuntament estudia el futur de l’antiga casa del procurador de l’abat d’Olot

Fa anys que els olotins se la miren amb suspicàcia. Alguns ja havien començat a canviar de vorera quan havien de passar-hi a prop, per por a algun despreniment. L’estat de l’antiga casa del procurador de l’abat, situada entre l’avinguda Onze de setembre i la plaça Santa Magdalena d’Olot, amenaça ruïna. L’Ajuntament, actual propietari de l’immoble, ha decidit prendre mesures. Ha acordonat el seu perímetre preservar la seguretat dels ciutadans. Ara estudia què fer amb l’edifici.

L’antiga casa del procurador de l’abat d’Olot fa molts anys que no té cap ús concret. L’edifici no respecta les alineacions i fa temps que pateix petits despreniments que han propiciat acordonaments temporals al seu entorn. Els veïns asseguren haver vist gent al seu interior en algunes ocasions, de nit o de matinada. Finalment, l’Ajuntament ha decidit acordonar tot el perímetre de l’edifici per evitar que els ciutadans hi passin a prop. El diagnòstic sobre l’estat de l’edifici no pot ser més pessimista.

L’Ajuntament d’Olot és l’actual propietari de la casa del procurador de l’abat. La regidoria d’Urbanisme està estudiant què fer amb l’immoble per preservar la seguretat dels olotins. Entre les possibilitats es troba la d’enderrocar l’edifici.

Passi el que passi amb l’antiga casa del procurador de l’abat, l’Ajuntament garantirà la preservació dels elements singulars que es troben a l’edifici.

Amb l’acordonament de l’edifici i l’estudi del seu futur, l’Ajuntament d’Olot mostra la seva preocupació per un immoble del centre d’Olot que és de la seva propietat. El mateix ha demanat als propietaris particulars d’edificis antics que es troben al Nucli Antic d’Olot, arran dels diversos despreniments que s’han viscut els últims mesos, entre ells, el despreniment parcial d’una teulada de l’edifici situat entre els carrers Bonaire i Lliberata Ferrarons, que va provocar el desallotjament de 21 veïns dels pisos propers durant setmanes i va acabar amb l’enderroc de l’immoble. L’alcalde d’Olot assegura que l’ajuntament ha rebut una resposta positiva a la seva crida perquè els propietaris tinguin cura dels edificis antics del barri vell.