Un equip de 22 arqueòlegs descobreix els fonaments del poblat de l’edat del bronze final al jaciment arqueològic de la Dou

L’Equip de 22 arqueòlegs que treballa al jaciment de la Dou de la Vall d’en Bas ha descobert la base del poblat pertanyent a l’edat de bronze final, ara fa 2.400 anys. La descoberta suma valor a aquest jaciment, de gran rellevància al conjunt de Catalunya, on ja s’havien trobat importants restes òssies, peces ornamentals de ceràmica i bronze, així com fustes i altres materials constructius.

Un equip de 22 arqueòlegs ha descobert al jaciment arqueològic de la Dou, els fonaments d’un poblat de l’edat del bronze final. Una troballa que aportarà informació de com es vivia a la Vall d’en Bas fa 2.400 anys. L’actuació ha consistit a excavar dos sectors del jaciment de la Dou. Per una banda el sector neolític més antic i per l’altra el sector de l’edat del bronze més recent. Fins ara, només s’havien descobert materials arqueològics d’aquestes dues èpoques, però enguany s’ha descobert la base del poblat. L’equip d’arqueòlegs continuarà obrint altres sectors del jaciment per esbrinar si poden trobar més estructures relacionades amb la base del poblat descoberta.

Notícies relacionades:

La UAB inclou els jaciments de la Dou i de l’Aubert de la Vall d’en Bas en un dels sis Campus d’arqueologia de la universitat

Acaben les excavacions al jaciment arqueològic de La Dou amb troballes rellevants

El jaciment de l’Aubert de la Vall d’en Bas s’excava per darrer any, centrant-se en el mur de l’entrada i la zona de sitges

x