La Comissió d’Urbanisme de Girona aprova definitivament la construcció del restaurant al fort de Sant Francesc d’Olot

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament el projecte per habilitar un servei de restauració al conjunt del fort de Sant Francesc, al volcà Montsacopa d’Olot. Aquest és un nou pas per al projecte de restauració, que quedarà definitivament tancat al setembre. La nova previsió de l’Ajuntament és la d’iniciar les obres a finals d’any per inaugurar els nous serveis durant la primavera de l’any que ve.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament el projecte per habilitar un servei de restauració al conjunt del fort de Sant Francesc, al volcà Montsacopa d’Olot. L’actuació, impulsada per l’Ajuntament, preveu rehabilitar l’edificació existent a l’extrem nord-oest del fortí i dotar-la d’un aspecte lleuger, amb perfils metàl·lics, façana de vidre i una altra capa superposada de llistons de fusta. La coberta serà plana i acabada amb greda volcànica. La nova construcció quedarà lleugerament enfonsada al terreny per no restar protagonisme a la fortificació i a l’església.  També es construiran uns lavabos públics per als visitants del volcà. El projecte forma part d’un conjunt d’accions de millora de l’entorn natural i del seu condicionament per al lleure. Les actuacions se centraran, bàsicament, en els accessos i les escales i en la instal·lació de nova senyalització, mobiliari i tanques de protecció. Finalment, es restaurarà la font i la capella de Sant Francesc.

A la presentació que l’Ajuntament va dur a terme el passat mes d’abril, la regidoria de Promoció de la Ciutat va informar que el seguit d’actuacions tenia un cost total de 265.000 euros, dels quals la meitat serien aportats per la Generalitat a través del Pla de Foment Turístic. El projecte, però, no estarà definitivament tancat fins al setembre. La nova previsió de l’Ajuntament és iniciar les obres a finals d’any per poder inaugurar els nous serveis a la primavera del 2017.

El fort de Sant Francesc agrupa un seguit de construccions d’època carlina, de finals del segle XIX, com són l’església, rodejada d’una muralla, i dues torres de vigilància. El conjunt està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de monument històric. L’àmbit, a més, està regulat pel Pla especial del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Notícies relacionades:

El fortí de Sant Francesc és l’espai escollit per ubicar-hi el futur bar del volcà Montsacopa

S’obre el concurs per la concessió de l’explotació i gestió del bar del volcà Montsacopa