El Consell i Terra Viva alerten de la manca d’adopcions de gossos a l’estiu i busquen solucions per a l’augment del nombre de gats

La baixada de les adopcions de gossos durant l’estiu manté sobreocupada la gossera comarcal de Can Mali. A aquesta problemàtica, habitual en aquesta època, se suma el creixement progressiu que està experimentant la població de gats a la comarca. L’Associació Protectora d’Animals de la Garrotxa, Terra Viva, està habilitant habitacions de la gossera per acollir gats, mentre des de les institucions s’apel·la a la consciència ciutadana i es busquen solucions efectives.

El Consell Comarcal i l’Associació Protectora d’Animals Terra Viva divergeixen sobre si hi ha més garrotxins que abandonen gossos durant els mesos d’estiu o si el nombre d’abandonaments es manté durant tot l’any. El que sí coincideixen a apreciar és que les adopcions de gossos baixen de forma significativa durant l’estiu.

En aquests moments, a la gossera de Can Mali hi ha 105 gossos per a 60 caneres, i els ingressos no paren. Al juny van arribar 27 nous gossos a les instal·lacions, i només a principis del juliol ja en van ingressar set exemplars més.  Terra Viva reclama que s’aposti per l’adopció. Opinen que l’estiu també és un bon moment per fer-ho.

L’associació Terra Viva compta amb 60 socis, dels quals 12 en són voluntaris actius. Tothom té el seu lloc dins l’associació protectora. L’Eva és voluntària de Terra Viva. Tot i que en el seu moment va adoptar una gossa que es trobava a Can Mali, no ha dubtat a apadrinar un altre gos, en Tram, un gos adult a qui li costa trobar una família adoptiva. L’Eva anima a inscriure’s com a voluntari o padrí de l’associació i n’explica les diferències.

Terra Viva també demana cases d’acollida, temporal o indefinida, per als gossos que es troben a les instal·lacions, i ara també per a gats que apareixen arran de l’augment de la població d’aquests exemplars a la Garrotxa. Can Mali no té unes instal·lacions expressament preparades per a gats. El que han fet és habilitar diverses habitacions del centre en aquests moments s’utilitzen com a sales d’acollida, aïllament, cures i residència dels exemplars que arriben a les instal·lacions.

El Consell Comarcal demana que no es doni menjar als gats al carrer. Tots, Consell i associació, coincideixen a assegurar que cal trobar una solució eficaç a l’augment de la població de gats a la Garrotxa.