L’artista garrotxina Duaita Prats convida a la crítica i l’autoreflexió amb la seva darrera exposició sobre els refugiats

El Santuari de la Mare de Déu del Mont, a l’Alta Garrotxa, és l’escenari escollit per l’artista garrotxina Duaita Prats per instal·lar-hi la seva darrera exposició. Es tracta d’un treball que mostra la realitat dels camps de refugiats realitzat amb la voluntat de cridar a la reflexió i l’autocrítica.

‘Grècia, Març 2016- Els dies en què les vergonyes d’Europa quedaren al descobert’. Així és com l’artista garrotxina Duaita Prats ha titulat l’exposició que fins al setembre es pot veure al Santuari de la Mara de Déu del Mont, a l’Alta Garrotxa. La instal·lació reflecteix l’experiència d’un grup de voluntàries de Sra WakeUp que al març d’aquest any van viure de primera mà, des de Lesbos, la situació dels refugiats. De fet, és a partir de fotografies, objectes i converses de Duaita Prats amb Maria Sagrera, membre d’aquest grup, que es vesteix la mostra. Tot per convidar a l’espectador a l’autocrítica i a la reflexió.

La mostra la protagonitza la instal·lació “un passatge cap a Lesbos” muntada a partir de restes de roba i objectes recollits en aquesta platja grega i introduïts en ampolles.

Un altre element destacat, per aproximar a l’espectador a la realitat dels refugiats és una xarxa que el separa de la instal·lació.

x